Így írok én...

Néha rocker a rockerekről, helyekről ,zenéről, életről meg hasonlókról. Néha lány a lányokról, fiúkról, szerelemről, ilyesmikről. Néha ember az emberekről, a nagyvilágról, a mindenről, a nagy semmiről.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • mongooose (törölt): Kedves Jaruri! Nagyon örülök, hogy megosztottad Gyimóthy versét. Nem rég találkoztam vele és nagy... (2009.03.06. 09:19) Két vers a magyar nyelvről

Linkblog

Zeneajánló - Turmion Kätilöt, The Kovenant

Jaruri 2009.06.26. 20:53

Nem olyan régen találtam rá erre a zenekarra, a már régebben említett rocker közösségi oldalon. Az egyik srác profilján volt egy lejátszó és valamiért elkezdtem hallgatni. Két dal nagyon megfogott. Vagy egy órát ott voltam a 'srácnál' és csak hallgattam azt a két zenét. Szerelem volt első hallásra. Az elején kicsit szokatlan volt, mert nem nevezném 'trú' metál zenének, de én szeretem a különlegességeket. Aki ismeri (és szereti) pl. a Deathstars-t, annak nem lesz olyan nehéz ráérezni ennek a két együttesnek a stílusára. Elektronikus, de mégis metál. Károgós és dallamos, sötét és (engem) mégis pozitív gondolkodásra ösztönöz.

Nem akarok albumkritikát írni (de a zenekarokról azért lesz néhány szó) , ahhoz egyáltalán nem értek. Beszéljen helyettem a zene és mindenki döntse el, hogy be tudja e fogadni a saját kis világába, vagy lenyugtázza egy "Érdekes..." gondolattal. :)

Turmion Kätilöt


A formáció - A Turmion Kätilöt egy 2003-ban alakult indusztriál metált játszó finn zenekar, melynek alapítótagjai MC Raaka Pee és Dj Vastapallo (akik korábban már játszottak egy Ancient Drive nevû bandában is).

A koncertek - Habár a Turmion Kätilöt nem több, mint 3 éve alakult, mégis nagy zenei múlttal rendelkeznek. Ami sikerük egyik titka; sokan beszélnek a színpadi ténykedéseikrõl amelyekben gyakori az öncsonkítás és önkorbácsolás, és néha szexjelenetekkel is fûszerezik azokat. Habár Spellgoth nem vesz részt a számok írásában, mégis fontos tagja a zenekarnak, mert õ adja elõ a sokak által emlegett sokkoló jelenetek többségét. Sokakban nemtetszést és undort keltenek provokatív elõadások; de ez adja a banda lelkét és szövegeinek nagy részét is. A show-kon továbbá szerepel egy csapat "testmûvész" is, akik a színpadon közös mûsort adnak elõ egy csapat fakírral (Circus Mundus Absurdus). Munkájuk hatalmas felkészültséggel és koncentrációval jár, melyek sokszor maradandó nyomot hagynak testükön.

A zene - önmagában a színpadi mûsor nem elegendõ ahhoz,hogy híressé tegye a Turmion-t; a zenéjük az, ami miatt az emberek elmennek a koncertjeikre és ez az,amit profi módon csinálnak. A demóiknak - pl. "Verta Ja Lihaa" - kivételesen profi hangzásuk van. A Turmion Kätilöt sajátságos hangzással bír: az elektronikus betéteknek kontrasztot ad az egyenetlen és néha "dörmögõ" finn ének, az erõteljes gitárriffek és a dob hangja. Ha jól megfigyeljük, akkor felfedezhetünk némi hasonlóságot a RAMMSTEIN korai zenéje (Herzeleid és Sehnsucht) és a Turmion zenéje között. A dalszövegekben fellelhetõ leggyakoribb témák: szex, halál, vallás, sátánizmus, õrület, háború, szenvedés, melyek a zenéjük atmoszférája "kicsit" sötét.

Forrás: www.turmion-katilot.info.hu
Demonstálásképp 4 dalt válsztottam, 3 albumról, személyes kedvenceim. :D 



The Kovenant

A manapság space-industrial metalnak definiált banda(ami tényleg ilyent nyom, de JÓL), korábban nem így nyitotta ki a kapuit a világ felé, hanem harsona black-metalt zúdított a stíluskedvelőkre!
Nagy nevek védjegyzik a bandát, olyanok mint pl.: Hellhammer a dobok mögött, akit nem kell bemutatnom ugye, bár a mai "The Kovenant"-ot már 2003-óta nem erősíti, de hozzá már ez a mai Kovenant nem is állna jól:)
A két alapítótagnak is nevezhető Stian Arnesen [Lex Icon, Nagash] valamint Amund Svensson [Psy Coma, Blackheart] 1992 óta építik a zenekar karrierjét, aminek az első igazi nagy termése az "In Times Before the Light"... Ez az anyag részt vett egy kikupáláson ami ugyancsak nem lett rossz, valahogyan összeigazították a mai elektro hangzással, és kegyetlenre sikerült így is! Legnagyobb durranásuk a "Nexus Polaris" korong ami norvégiában hatalmas sikereket ért el az extrém zenei színtéren 1998-ban! Női hanggal is fűszerezett talán avantgarde black metal lett az anyag a teljesség igényével!
- a fordulópont ezekután következett mikoris a zenekar egy névváltoztatáson is keresztülesett. az eredeti "Covenant" nevet egy modernebbül pingált "The Kovenant"-ra cserélték, egy régebben működő, ugyancsak Covenant néven futó zenekar miatt. Ezekután a soronkövetkező anyagok már szép lassan, de biztosan elmodernedtek, de semmiképpen sem vesztettek a minőségükből, erre a legjobb példa az "Animatronics" lemez, az ezután újrakiadott "In Times..." , valamint a legfrissebb anyag a "S.E.T.I" ami már egyáltalán nem black metal, és egyáltalán nem hasonlít a régebbi anyagokra, de jó lemez. ...

Eredeti leírás: ...:syNdroMe:...:) (www.zajlik.hu)

Tőlük 4 számot választottam. Élvezzétek! :D

 

 

 

Címkék: zene ajánló metál industrial covenant turmion kätilöt kovenant

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://igyiroken.blog.hu/api/trackback/id/tr241210857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: win2888 2019.02.06. 21:10:25

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása